Tietosisältökuvaukset

Yritys- ja henkilöluottotiedot

Yritysraportit

Rating on tiivistelmäraportti, joka sisältää yrityksen yhteystiedot, luottokelpoisuusluokituksen (AAA-C), tiedot tärkeimmistä siihen vaikuttaneista rating-perusteista sekä euromääräisen (k€) luottolimiittisuosituksen.

Medium sisältää edellä mainitun lisäksi mm. kattavat rekisteri- ja kokoluokkatiedot sekä tiedot maksuhäiriöistä ja vastuuhenkilöiden yritysyhteyksistä.

Standard sisältää edellä mainitun lisäksi tilinpäätöstiedot sekä keskeisimmät tunnusluvut ja on siten saatavissa vain, jos yrityksen tilinpäätöstiedot ovat käytettävissä.

Maksutaparaportilla on ajantasaiset tiedot tavarantoimittajien maksutapakokemuksista sisältäen toimialavertailua.

Kaupparekisteriote-PDF ja Tilinpäätös-PDF ovat virallisia asiakirjoja, jotka välitetään palvelun kautta online-periaatteella kaupparekisterin kuva-arkistosta.

Jos nimihaulla tietokannasta löytyy kaksi samannimistä yritystä, on toinen niistä lakannut. Tällöin sen nimen perässä osumalistalla esitetään merkintä ”(L)”.

 

Kuluttajaraportit

Bisnoden kuluttajaraportit kertovat mm. siitä onko henkilöllä maksuhäiriöitä tai yritysyhteyksiä. Henkilön aukoton tunnistaminen on mahdollista vain henkilötunnuksella haettaessa. Nimihaku tuottaa osumalistan henkilöistä, joilla on joko luottotietomerkintöjä tai vastuuhenkilöasema kaupparekisteriin merkityssä yrityksessä.

Raportti Henkilöluottotiedot sisältää tiedot oikeustoimikelpoisuudesta sekä mahdollisista maksuhäiriöistä ja muista luottotietomerkinnöistä. Lisäksi raportilla luetellaan henkilön mahdolliset yritysyhteydet.

Henkilöraportti sisältää edellä mainitun lisäksi mm. osoitetiedot sekä henkilön asuinympäristöä korttelitasolla kuvaavan Bric-luokituksen. Raportissa voidaan hyödyntää myös Väestötietojärjestelmän osoitetietoja, joten palvelun loppukäyttäjä tarvitsee henkilökohtaisen VRK-käyttäjätunnuksen ja luvan. Tämän luvan Bisnode hakee asiakkaan puolesta.