Etsi

D&B Onboard

Noudata Compliance vaatimuksia kansainvälisessä liiketoiminnassa
Ota yhteyttä Kirjaudu palveluun
check_fat_green.png

Takaa compliance syvällisen, globaalin yritystiedon avulla

check_fat_green.png

Yksinkertaista prosesseja räätälöidyllä compliance-työkalulla

check_fat_green.png

Luo varmuutta kansainvälisiin liiketoimintasuhteisiin oikeilla päätöksillä

Noudata säännöksiä ja tehosta kasvua

Noudata säännöksiä ja tehosta kasvua

Uudet, aiempaa kattavammat ja jatkuvasti muutoksessa olevat säännöt markkinoilla johtavat siihen, että on entistä haastavampaa tunnistaa riskejä ja kontrolloida niitä tehokkaasti. Compliance-periaatteiden noudattamisessa ei ainoastaan ole kyse hallituksen vaatimusten noudattamisesta. Väärän liiketoimintakumppanin valinta saattaa aiheuttaa suuren taloudellisen riskin ja negatiivista julkisuutta.

On noudatettava juridisia vaatimuksia rahanpesuun, Know Your Customeriin (KYC) ja veroihin liittyen. Samaan aikaan on kuitenkin kyettävä luomaan kasvua, tehokkuutta sekä kilpailuetua. Strategisen partnerimme Dun & Bradstreetin kautta saat pääsyn globaaliin dataan ja analyyseihin. Nämä auttavat sinua varmistamaan, että noudatat compliance-vaatimuksia ja solmit tehokkaasti uusia kannattavia liiketoimintasuhteita ymmärtämällä yrityksen keskeisiä tunnuslukuja ja omistajarakenteita.

Varmista, että noudatat lakeja ja säännöksiä

Varmista, että noudatat lakeja ja säännöksiä

Laadukas data auttaa compliance-vaatimusten noudattamisessa

 • Pysy ajan tasalla omistaja- ja konsernirakenteita kuvaavan tiedon avulla
 • Varmista, että yrityksesi compliance-prosessit ovat johdonmukaisia huolimatta siitä, missä päin maailmaa asiakkaasi sijaitsevat
 • Tee parempia liiketoimintapäätöksiä kattavien kansainvälisten sanktiolistojen, omistajarakenteiden sekä artikkeliarkistojen avulla
Tehokkaat ja turvalliset compliance-prosessit

Tehokkaat ja turvalliset compliance-prosessit

Selkeät työskentelytavat työkalun sisällä vähentävät virheiden mahdollisuutta

 • Yksinkertaista työtäsi compliance-vaatimusten noudattamiseen suunnitellun työkalun avulla
 • Noudata jäljitettävyys-vaatimuksia tekemiesi tarkistusten automaattisella arkistoinnilla ja hakutoiminnolla
 • Muodosta selkeä kokonaiskuva lisäämällä, tallentamalla ja hakemalla järjestelmän sisällä omia muistiinpanoja tekemiisi kontrolleihin liittyen 
Tarkasta kenen kanssa käyt kauppaa

Tarkasta kenen kanssa käyt kauppaa

Globaalit tiedot 265 miljoonasta yrityksestä - yhdessä paikassa

 • Pienennä luottoriskiä yrityksen toimintaa ja keskeisiä tunnuslukuja kuvaavan syvällisen tiedon avulla
 • Muodosta selkeä kuva siitä, kenen kanssa käyt kauppaa ja vältä ikävät yllätykset
 • Ymmärrä kansainvälisiin liiketoimintasuhteisiin liittyviä verkostoja konsernirakenteita kuvaavan tiedon avulla

D&B Onboard on helppokäyttöinen hakutyökalu, jonka avulla voit tunnistaa yrityksiä maailmanlaajuisesti. Tunnistamisen jälkeen voit rikastaa dataa erilaisilla compliance-prossesia ja verifikaatiota tukevilla muuttujilla kuten:

 • Sanktiolistat - tarkista löytyykö yritykseltä sanktioita
 • Maariskin tarkistus – tarkista sanktiot maista, joissa yritys toimii
 • Arvopaperipörssi – tarkista onko yritys listattuna pörssiin
 • PEP – tarkista onko yrityksen johdossa poliittisesti vaikutusvaltaisia henkilöitä
 • C-tason johtajien tarkistus – tarkista yritysjohdon sanktiot
 • Liiketoimintakooste – yrityksen tilanne ja oikeudellinen muoto
 • Luottotiedot – yrityksen luottotietoraportti

 1. Aloita määrittelemällä haluatko tarkistaa uuden asiakkaan vai toimittajan
 2. Valitse yksi tai useampi yritys tai henkilö tarkistettavaksi; palvelu näyttää sinulle compliance-vaatimuksiin liittyvää tietoa useista eri lähteistä kuten sanktiolistoilta, mediasta ja PEP-listoilta
 3. Lisää muistiinpanoja, kuten kategorisointeja tai hälytyksiä, omista arvioinneistasi
 4. Jokainen haku arkistoidaan järjestelmään päivämäärän ja ajan perusteella, jolloin ne ovat helposti löydettävissä jälkikäteen

Ilman muuta haluat noudattaa lakeja, säännöksiä ja direktiivejä kantaaksesi vastuusi ja ottaaksesi huomioon compliance-vaatimukset. Olemme jo nähneet, että sanktiot epäonnistumisista ovat suuret. Rahanpesudirektiiviin liittyvien uusien vaatimusten myötä tehtävä ei kuitenkaan ole helppo. Suurin muutos direktiivisissä tarkoittaa sitä, että PEP-henkilöihin liittyvän käsitteen määritelmää on laajennettu ja se koskee nyt myös Suomen kansalaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että tarve tunnistaa poliittisesti vaikutusvaltaisia henkilöitä kasvaa kaikissa finanssialan instituutioissa ja yrityksissä, joilla on asiakkaita Suomessa ja, joiden toiminta on rahanpesudirektiivin alaista.

Uusi lainsäädäntö vaatii, että finanssialan toimijat tarkistavat kuuluuko heidän asiakaskuntaansa poliittisesti vaikutusvaltaisia henkilöitä tai onko heillä sanktioita liittyen rahanpesuun tai terrorismiin. PEP-henkilö koetaan vaikutusvaltansa vuoksi olevan sellaisessa asemassa, johon liittyy hyväksikäytön riskin esimerkiksi lahjonnan kautta. Nämä henkilöt ovat tai ovat olleet tärkeissä julkisissa rooleissa kuten valtion päämiehinä tai kansainvälisten organisaatioiden johtotehtävissä. Ei ole kiellettyä käydä kauppaa PEP-henkilöiden ja heidän perheenjäsenten tai yhteistyökumppaneiden kanssa (RCA, Relative or Close Associates). Laki kuitenkin vaatii, että yritykset tietävät ketkä heidän asiakkaistaan ovat PEP-henkilöitä. 

Sanktiolistat vuorostaan ovat EU:n tai YK:n listoja, jotka sisältävät terrorismiin liittyvien linkkien takia sanktioita saaneiden henkilöiden nimiä. Näiden henkilöiden kanssa ei ole sallittua solmia liiketoimintasuhteita.

Partnerimme Dun & Bradstreetin kautta tarjoamme ratkaisuita, joilla varmistat solmivasi kansainvälisiä liiketoimintasuhteita luotettavan tiedon varassa. Samaan aikaan virtaviivaistat lainsäädännön noudattamiseen liittyvät prosessit ja huomioit compliance-vaatimukset. 

Noudata Compliance vaatimuksia

Ole meihin yhteydessä

Tavoitat meidät arkisin klo 8.00-16.00

09 2727 02333

Solution contact block

Haluatko, että olemme sinuun yhteydessä?

Bisnoden tietosuojasta

Bisnodella käsittelemme tietojasi aina voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää tietojenkäsittelyyn liittyvistä periaatteistamme tietosuojaselosteestamme.