Bisnoden näkemys tietosuojasta

Bisnoden datan käsittelyohjeet osoittavat oikean suunnan

Bisnoden datan käsittelyohjeet osoittavat oikean suunnan

Käsittelemme valtavia määriä dataa päivittäin. Meille on siis sanomattakin selvää, että käsittelemme tietoja äärimmäisen hienotunteisesti. Tietoturva ja yksityisyydensuoja ovat meille vähintäänkin yhtä tärkeitä kuin asiakkaillemme. Siksi noudatamme työssämme tarkasti määriteltyjä ohjesääntöjä ja tarkastusmenettelyjä. Käytämme luotettavia järjestelmiä, ja noudatamme toimissamme myös kaikkien markkina-alueidemme lainsäädäntöä ja määräyksiä.

Velvollisuutemme on varmistaa hallussamme olevien tietojen turvallisuus ja suojella kuluttajien yksityisyyttä käyttämällä heidän tietojaan asianmukaisesti ja vastuullisesti. Henkilötietojen keräämistä, käyttöä, säilyttämistä, suojaamista ja luovuttamista säätelevät datan käsittelyohjeemme sekä sisäinen tietosuojapolitiikkamme.

Tietoturva ja tietosuoja

Tietoturva ja tietosuoja

Pyrimme kaikin tavoin pitämään tietosi mahdollisimman hyvin salassa ja turvassa. Tämän vuoksi toteutamme kaikki tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimenpiteet.

Tässä yhteydessä verkostomme, infrastruktuurimme ja tietojärjestelmämme ovat suojattuja. Pääsy henkilötietoihisi annetaan ainoastaan niille henkilöille, jotka tarvitsevat niitä työtehtäviensä hoitamisessa. Heillä on tiukka vaitiolovelvollisuus, ja heidän on noudatettava kaikkia saamiaan teknisiä määräyksiä henkilötietojen luottamuksellisuuden varmistamiseksi.

Lisäksi haluamme estää luvattomia henkilöitä pääsemästä tietoihisi tai käsittelemästä, muokkaamasta tai tuhoamasta niitä. Suojaamme myös raakadataa ja analysoitua dataa turmeltumiselta sen koko elinkaaren ajan tietosuojan, teknologian ja tietoturvatoimien avulla.

Lue lisää tietoturvasta ja tietosuojasta.

Tietoturvaloukkauksen tapahtuessa

Tietoturvaloukkauksen tapahtuessa

Jos tapahtuu odottamaton tilanne, sen vuoksi meillä on suunnitelmat tietoturvaloukkauksiin reagoimista varten. Jos tapahtuu tietoturvaloukkaus, joka saattaa aiheuttaa riskin yksityisyydellesi, ilmoitamme sekä sinulle että Suomen tietosuojavaltuutetulle lakisääteisen velvoitteemme mukaisesti. Tällöin teemme kaikkemme pysäyttääksemme tilanteen mahdollisimman nopeasti ja rajoittaaksemme kaikkia sen seurauksia.

Riskien vähentäminen tietojen minimoinnin avulla

Riskien vähentäminen tietojen minimoinnin avulla

Olipa liiketoiminta nykypäivänä millaista hyvänsä, kaikkia meitä uhkaa tietoähky. Luomme liian paljon tietoa, säilytämme sitä liian paljon – ja ehkä kaikkein ärsyttävintä on se, että emme saa aikaiseksi poistaa tietoa, jota emme enää tarvitse. Bisnode harjoittaa säännöllisesti tietojen minimointia, joka rajoittaa tietojen keräyksen ja säilyttämisen vain sellaisiin tietoihin, jotka ovat välttämättömiä liiketoimintamme kannalta. Tietojen minimointi tarkoittaa henkilötietojen keräyksen rajoittamista tietoihin, jotka ovat suoraan olennaisia ja tarpeen määriteltyä tarkoitusta varten.

Luottotietojen käsittely

Luottotietojen käsittely

Asiakkaamme pyytävät meiltä usein talousasioihin liittyviä henkilötietoja. Bisnode käyttää tietoturvallista ja yksilöivää tunnistamismekanismia. Näin pystymme varmentamaan kaikkien luottotietoja käsittelevien käyttäjien henkilöllisyyden ja ehkäisemään asiakkaidemme palveluiden ja datan luvatonta käyttöä.