Tietääkö Bisnode tämän kaiken minusta?

Bisnodella on Suomen laajin valikoima kuluttajadataa. Dataa on niin paljon, ettemme me bisnodelaiset aina itsekään taida ymmärtää, mitä kaikkia mahdollisuuksia meillä on kuluttajien luokitteluun. Väestötietojärjestelmän, Trafin sekä lifestyle-rekisterien faktatietojen lisäksi meillä on suuri määrä kuluttajia luokittelevia ennustemalleja.

Päätin testata, miten minua voidaan arvioida pelkästään ennusteiden avulla. Hakutietoina oli nimi ja osoite. Ikäennusteen mukaan olen syntynyt 1964. Kuulun ostovoimaisimpaan luokkaan (Suomen korkeimmat kulutusmenot) ja elämänvaihe-ennuste on lapsettomat aikuistaloudet. Pelkkä ikäennuste ei tätä selitä, talouteni olisi toki voitu luokitella myös teinilapsiperheeksi arvioidun iän perusteella.

Tulotasoennusteeni on toiseksi korkein desiili (meidät suomalaiset on jaettu kaikkiaan kymmeneen tulotasoluokkaan) ja pääomatulojakin minulla todennäköisesti on. Asuinaluetyyppini on kaupunki ja asuntotyyppi omassa omistuksessa oleva uudehko pientalo. Koulutustasoni on korkeakoulu. Maksuhäiriöriski osaltani on varsin pieni (1-5 %). Taloudessani on luultavasti kaksi omassa omistuksessa olevaa henkilöautoa, suurella todennäköisyydellä joko Volvo tai Audi-merkkisiä. Autot eivät kuitenkaan ole ihan uusia, keskimäärin neljä vuotta sitten hankittuja.

Arvo- ja asenneluokituksen mukaan olen esikuvahakuinen erottuja, joka on traditionaalinen, humanisti ja arvojoustava. Viestinnässä minua puhuttelee esikuvat, ”kaikki huomaavat” ja ”näyttää upealta”. Esikuvahakuisen erottujan elämää ohjaa mielihyvä, mukava elämä, varakkuus ja raha. Tarkemmalla tasolla minut luokitellaan avoimeksi etsijäksi, jonka elämää ohjaa ”yhtäläiset mahdollisuudet kaikille”, sisäinen tasapaino ja harmonia, itsekunnioitus ja usko omaan arvoon, yhteys luontoon, jatkuva oppiminen sekä luovuus ja mielikuvitus.

Ostopäätöstä tehdessäni korostuu valmistajan maine. Valitettavasti, ainakin ennusteen mukaan, alikorostuva tekijä on tuotteen kotimaisuus, tosin myös tuotteen hinta. Rahankäytössä pääsen kärkikastiin. Panostan erityisesti kodin sisustukseen, harrastuksiin ja vapaa-aikaan. Harrastuksista korostuvat ulkoliikunta, mm. pyöräily ja maastohiihto. Mutta onhan golfkin ulkoliikuntaa…

Minulla on todennäköisesti lemmikkieläimiä. Mediakäyttöni on varsin monipuolista. Aikakauslehdistä korostuvat asumisen lehdet ja puutarhanhoito, TV-kanavista mm. Nelonen ja MTV3 ja radiokanavista Nova, Aalto ja SuomiPOP.

Jokainen minut tunteva voi arvioida, miten oikeaan kuvaus on ennustemallien avulla osunut. Jos kuitenkin markkinoija ennusteen perusteella aikoo tarjota minulle sisustus- tai fitness -lehtiä, tunnettujen valmistajien huonekaluja tai muita kodintarvikkeita, laadukkaita vapaa-ajan vaatteita tai vaikka eläinlääkäripalveluita ei mainonta ole mennyt väärään osoitteeseen.

Ja autotkin ovat menossa vaihtoon lähiaikoina, ovat tosin Honda-merkkisiä…

Tilaa viimeisimmät uutiset datasta, analytiikasta ja asiakaskokemuksesta suoraan sähköpostiisi

Bisnoden tietosuojasta

Bisnodella käsittelemme tietojasi aina voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää tietojenkäsittelyyn liittyvistä periaatteistamme tietosuojaselosteestamme.