Payment Study 2020

Maksukäyttäytymisen kansainväliset trendit
Lataa raportti

Täytä tietosi alle ja saat maksuttoman materiaalin heti sähköpostiisi!

Maksukäyttäytymisessä merkittäviä eroja maiden välillä

Payment Study 2020 on kattava raportti, joka kuvaa kansainvälisen maksukäyttäytymisen tilaa ja kehitystä yrityskentässä. Tutkimuksen on tuottanut Dun & Bradstreet Worldwide Networkin kumppani CRIBIS.

Tutkimuksessa tarkastellaan maittain mm.

  • Kuinka suuri osa yrityksistä maksaa laskut ajallaan
  • Kuinka suuri osa yrityksistä maksaa laskut yli 90 eräpäivän jälkeen
  • Mitkä toimialat ovat parhaita maksajia
  • Mitkä toimialat ovat hitaimpia maksajia
  • Miten maksukäyttäytyminen on muuttunut 2017-2019

 

hats for sale

Tanska, Puola ja Liettua parhaat maksajat

Tutkimuksen tulokset kertovat, että maksukäyttäytymisessä on merkittäviä eroja eri maiden välillä. Erot johtuvat esimerkiksi eri maiden yksilöllisistä reaktioista makroekonomisiin ja globaaleihin haasteisiin, kotimaan toimialarakenteesta ja taloustilanteesta sekä erilaisista yrityskulttuureista.

Tutkimuksen mukaan parhaat maksajat ovat Tanska, Puola ja Liettua. Heikoimmat maksajat ovat vuorostaan Bulgaria, Romania ja Portugali.

CRIBIS ennustaa vuodella 2020 negatiivista makroekonomista trendiä erityisesti COVID-19 pandemian seurauksena. Tämä tarkoittaa sitä, että käydessään kauppaa yritysten on arvioitava kauppakumppaninsa taloudellinen tilanne entistä huolellisimmin turvatakseen kassavirtansa ja hallitakseen maksuehtoja koskevia rikkomuksia.

Metodologia

Tutkimuksen on toteuttanut Dun & Bradstreet Worldwide Networkin kumppani Italiassa CRIBIS. Data on kerätty maksutapatiedon kartoittamiseen keskittyvän DUNTRADE -ohjelman kautta. Maksukäyttäytymistä on arvioitu D&B Paydex-arvon perusteella. D&B Paydex on tilastollinen indikaattori, joka kuvaa yrityksen maksukäyttäytymishistoriaa.

Payment Study 2020 kattaa seuraavat maat: Kiina, Taiwan, Hong Kong, Filippiinit, Singapore, Thaimaa, Intia, Israel, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, Meksiko, Yhdysvallat, Kanada, Belgia, Alankomaat, Saksa, Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta, Espanja, Portugali, Irlanti, Slovenia, Puola, Suomi, Venäjä, Turkki, Kreikka, Bulgaria, Liettua, Romania, Serbia, Kroatia, Ruotsi, Luxemburg, Unkari, Tanska, Itävalta ja Egypti.

Lataa raportti