Dataohjautuva markkinointi

Nainen! Pidä huoli testosteronitasostasi

erja-fasta-authors-block.png

Mies, tunnetko itsesi voimattomaksi ja alakuloiseksi? Näin alkoi viimeviikolla sähköpostiini saapunut suoramarkkinointiviesti. Hyvällä mielikuvituksellakaan en kokenut, että kovaa vauhtia viittäkymppiä lähestyvänä naisena viesti koskisi minua millään tasolla. Kyllä, olen välillä voimaton ja alakuloinen, mutta viestin mukaan se olisi kovin tyypillistä miehillä, jotka ovat ylittäneet kolmenkympin rajapyykin.

En lukeudu niihin ihmisiin, jotka kieltävät ilmaislehdet ja mainokset liimaamalla postilaatikkoon Ei mainoksia – tarran. Otan avosylin vastaan kaiken, mitä postiluukusta tipahtaa. Muutin kuukausi sitten uutuutta hohtavaan asuntoon. Muuttoa tehtiin rakennusmiesten ja työkoneiden seassa. Muutama viikko muuton jälkeen ilmaislehtien jakaja löysi vihdoin tiensä postiluukulleni. Paikallislehti kertoi uuden asuinalueeni tärkeimmät uutiset, uutta pölynimuria harkitsevana sain muutaman hyvän kodinkoneliikkeen tarjouksen ja nyt tiedän mihin lähipesulaan vien mattoni. Eilen illalla postiluukku kolahti jälleen. Paikallislehden välistä löytynyt keittiöremonttitarjous sai aikaan oletetun testosteronitason totaalisen romahtamisen. Miksi ihmeessä haluaisin teettää kuukausi sitten valmistuneeseen asuntooni keittiöremontin?

Miten tällaiset ohikolahdukset voitaisiin välttää? Tiedän, keittiöremonttifirman ja testosteronitabletteja tarjoavan yrityksen kohdalla kysymys oli kohtalaisen pienistä markkinointikuluista, mutta silti! Miksi lyödä huti, kun voi osua maaliin?

Ammattini sivutuotteena on tullut tapa ajatella asioita limenvihreiden silmälasien läpi, niin kävi tässäkin tapauksessa. Miten yksinkertaista ja helppoa olisi saada irti kaikki oleellinen tieto minua koskien esimerkiksi juuri suoramarkkinointia varten. Astuin hetkeksi luontaistuotteita sekä keittiöremontteja myyvien yritysten markkinointi- ja myyntijohtajien saappaisiin. Miten tavoittaisin juuri ne oikeat kuluttajat tai löytäisin lisää samanlaisia asiakkaita, kuin yritykselläni jo on?

Lanseerasimme syksyllä Bisnode-ihmiset verkkopalvelun, joka sisältää tiedot 93% markkinointikelpoisesta suomalaisesta.  Palvelusta voi itse poimia kuluttajakohderyhmiä monilla eri valintakriteereillä postitusta tai puhelinmyyntiä varten, weedata olemassa olevat asiakkaat pois ja analysoida kampanjan tuloksia. Kohderyhmän rajaaminen perustiedoilla kuten sukupuoli, ikä, asiointikieli, maakunta, kunta ja postinumero vievät jo oikeille jäljille.

Perustietojen lisäksi kohderyhmää kannattaa rajata monien analytiikkaan perustuvien arvioiden ja ennusteiden avulla. Esimerkiksi asunnon omistussuhde arvioi asuuko henkilö vuokralla vai omistusasunnossa.  Taloudellinen tilanne arvioi ansio- ja pääomatuloja sekä onko velkaa. Perhe & tausta arvioi mm. koulutustasoa, talouden kokoa ja onko taloudessa alaikäisiä lapsia. BRIC-alueanalyysi ja Suomi360 elämänvaihe mahdollistavat rajaamisen asuinympäristön ja elämänvaiheen mukaan. Valintakriteereitä on monia. Niitä hyödyntämällä, analysoimalla olemassa olevia asiakkaita ja noudattamalla hyvää markkinointitapaa päästään jollei maaliin, niin ainakin lähemmäksi tavoitteita.

Tilaa viimeisimmät uutiset datasta, analytiikasta ja asiakaskokemuksesta suoraan sähköpostiisi

Bisnoden tietosuojasta

Bisnodella käsittelemme tietojasi aina voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää tietojenkäsittelyyn liittyvistä periaatteistamme tietosuojaselosteestamme.