Maalausurakkaa suunnittelemassa

pasi-leino-authors-block.png

Toissa talvena aloimme hallituksessa suunnitella taloyhtiöömme ulkomaalausta. Laitoimme aktiivisen isännöitsijämme töihin ja hän lähetti ison joukon tarjouspyyntöjä maalausalan yrityksille. Isännöitsijä ilmestyi vuoden alussa hallituksemme kokoukseen kertomaan, mitä oli saanut aikaan.

Tarjouspyyntöjä lähti parikymmentä, ylipäätään vastauksia saatiin kokonaiset kolme. Ihmiset innostuivat, nythän päästään katsomaan, mikä on halvin. Kulmakarvat kohosivat hämmästyksestä, kun pyysin tarjouspyynnöt ja sanoin katsovani, mitäs firmoja nämä oikein ovat. Taisi joku kommentoidakin, mitä merkitystä, sillä on – maalaus on maalaus.

Vertailujoukoksi saimme melko tuoreen toiminimen, kommandiittiyhtiön, joka oli tehnyt isojakin urakoita referenssiensä mukaan sekä pieni 50- luvulta saakka toiminut perheyritys. Hakiessani luottotietoraportit yrityksistä, alkoi valinta yhtäkkiä tuntua kovin helpolta. Perheyritys oli hoitanut asiansa moitteetta reilut 50 vuotta ja se oli hyvässä taloudellisessa kunnossa. Kommandiittiyhtiöllä oli niin paljon maksuhäiriöitä, etten jaksanut ensimmäisen varattomuusmerkinnän jälkeen edes lukea listaa loppuun asti. Ja siinä vaiheessa oli jo selvillä, etteivät he tulisi kyseeseen. Toiminimi, jonka tarjous oli hinnaltaan ollut se halvin, oli hankkinut muutaman maksuhäiriömerkinnän.

Osa taloyhtiömme hallituksen jäsenistä oli edelleen sitä mieltä että, onhan tuo nyt selvästi halvin. Tarkemmin tarjouspyyntöä lukiessamme yrittäjän maksuehtona oli saada rahat etukäteen ja tehdä työ sitten. Tämä riitti vakuuttamaan viimeisetkin siitä, että emme todellakaan lähetä rahojamme kaverille ennen kuin työ on tehty.

Kaikki päättyi onnellisesti. Perheyhtiö teki hyvää työtä ja on vahva ehdokas taas, jos tulevina vuosina remontteja teemme.

Mieleen jäi itämään epäilys, jos en olisi tarkistanut firmojen tietoja, kenet olisimmekaan valinneet? Pakko oli tarkistaa, mitä muille tarjoajille kuuluu – kumpikaan ei ollut enää toiminnassa. Olisikohan maalausurakka koskaan valmistunut heidän kanssaan – jää onneksi vain kysymykseksi, johon emme tarvitse vastausta.

Ainakin isännöitsijämme oppi läksynsä; tiedä kenen kanssa olet tekemisissä sekä kommentit, ettei tuotakaan olisi tuosta uskonut, kertoivat kieltään siitä, ettei se tuttukaan kaveri aina turvaa takaa.

Tilaa viimeisimmät uutiset datasta, analytiikasta ja asiakaskokemuksesta suoraan sähköpostiisi

Bisnoden tietosuojasta

Bisnodella käsittelemme tietojasi aina voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää tietojenkäsittelyyn liittyvistä periaatteistamme tietosuojaselosteestamme.