Kirje presidentille - muutama vinkki muurin rakentamiseen

erja-fasta-authors-block.png

Kuulin menneellä viikolla aamuteeveen uutisista, että aiot ihan oikeasti rakentaa betonimuurin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle. Täytyy myöntää, että meinasi mennä aamusumppi väärään kurkkuun. Toisaalta ymmärrän sinua. Sain vähän samanlaisen päähänpiston viime viikolla.

Tyttäreni harmitteli, etteivät löydä sopivan kokoista ruokapöytää poikaystävän ensiasuntoon. Sain loistoidean. Rakennetaan ruokapöytä betonista!! ”Siis what, et oo tosissas?”, tyttäreni sanoi. Samanlaisen vastaanoton taisit saada muurihankkeellesi. En lannistunut tyttäreni suhtautumisesta ideaani, vaan aloin Googlaamaan ruokapöytä betonista -ohjeita.

Luin Iltalehdestä, että muurisi pituus olisi noin 3000 kilometriä. Se kulkisi haasteellisessa maastossa läpi aavikon, vuorten, veden, kanjoneiden, kaupunkien ja asutusten. Hintaa muurille on arvioitu 20-25 miljardia dollaria. Betonia siihen kuluisi kolme kertaan enemmän, mitä kuulemma kului kuuluisaan Hooverin patoon.  Muuri valmistuisi 16 vuodessa. Meksikolainen suunnitteluyritys on jo tehnyt siitä havainnollistavan suunnitelman. Aikamoinen on! Pinkkiä väriä ehkä vielä miettisin uudelleen.

Ennen kun alat hommiin, niin mietitäänkö hetki yhdessä hankettasi? Hankkeesi on kieltämättä hieman haasteellisempi, kuin minun ruokapöytä betonista -ideani. Muuriisi ei taida löytyä ohjeita netistä. Mutta voin kertoa sinulle, että minulla on yksi valttikortti käsilaukussani, mistä tulet hämmästymään.

Laitetaan kumpikin limenvihreät silmälasit päähämme ja esitän sinulle muutaman kysymyksen. Oletko miettinyt vielä, mistä löydät muurihankkeesi toteuttajat?  Mistä tiedät, että yritykset ovat luotettavia eivätkä ajaudu heti konkurssiin? Haluat varmasti, että palkkaamasi yritykset eivät ole sotkeutuneet rahanpesuun, korruptioon tai ne eivät rahoita terrorismia? Miten aiot hallita toimittajariskejä?

Muuria rakentamaan tarvitaan monen monta suunnittelu-, rakennus- ja insinööritoimistoa, raudoitus- ja betoniyrityksiä sekä lisäksi lukemattomia alihankkijoita. Tässä vaiheessa haluaisin tietenkin suositella sinulle suomalaisia yrityksiä. Katsoin pikaisesti yritystietokannastamme, että meiltä löytyisi Suomesta monta sopivaa yritystä sinulle. Jos kiinnostuit, voit hakea niitä itse kohderyhmäpalvelustamme. Selectorista saat kohderyhmän ladattua heti ulos maksamalla vaikkapa luottokortilla ja soittolista on valmis. Ei muuta kun luuri käteen! Sitten kun olet löytänyt sopivat yritykset hankkeellesi, suosittelen lämpimästi, että ennen sopimuksen tekemistä tarkistat ko. yritysten luottoluokituksen ja taustat. Se käy helposti luottotietopalvelustamme. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Ja jos päädytte sopimukseen, kannattaa laittaa yritykset automaattiseen valvontaan. Saat joka aamu sähköpostiisi meiltä viestin, näet sieltä millaisia muutoksia valvomiisi yrityksiin on kohdistunut. Erityisesti kiinnittäisin huomiota luottoluokituksen huonontumiseen ja negatiiviseen muutokseen maksukäyttäytymisessä. Ne yleensä ennakoivat siitä, että jonkinmoisia vaikeuksia on tulossa.

Tiesitko muuten, että sinulla ja minulla on betonipäähänpistojen lisäksi muutakin yhteistä. Nyt tulee The Valttikortti: Edesmenneet kollegasi, Yhdysvaltain entiset presidentit Abraham Lincoln, Ulysses S. Grant, Grover Cleveland ja William B. McKinley ovat olleet minunkin kollegojani. Kyllä!  He ovat aikoinaan kirjoitelleet luottotietoraportteja Yhdysvaltain vanhimman ja suurimman luottoluokittajan Dun & Bradstreetin leivissä. Me Bisnodella nykyisin edustamme ainoana Suomessa Dun & Bradstreetia. Ennen Bisnodea toimimme aikoinaan Dun & Bradstreet Finland Oy:n nimellä.

Toki ymmärrän, jos haluat työllistää Yhdysvaltalaisia yrityksiä. Ei hätää, se ei ole ongelma. Samat palvelut saat käyttöösi maailmanlaajuisesti. Voin pyytää, että myyjämme ottavat sinuun yhteyttä. Saat tunnukset D&B:n globaaliin verkkopalveluun, mistä voit hakea luotto- ja maksukäyttäytymistietoja juuri esimerkiksi Yhdysvaltalaisten yritysten lisäksi yli 220 maasta ja 265 miljoonasta yrityksestä. Saat käyttöösi riskinhallinnan raportteja kuten maariskiraportin sekä Failure Scoring -konkurssiennusteen. OnBoard -palvelumme avulla voit helppokäyttöisestä verkkopalvelusta tarkastaa yritysten taustat, omistusrakenteet ja vastuuhenkilöiden mahdolliset PEP- ja sanktiolistaukset. Näillä varmasti pääset urakassasi hyvään alkuun.

Lopuksi haluat varmasti tietää, miten ruokapöytä betonista -hankkeelleni kävi. En toteuttanut sitä. Sopiva, ihana pieni puinen ruokapöytä löytyi viimein internetin kauppapaikasta. Eli tällä kertaa luovuin hankkeestani.

Ps. Iltalukemiseksi suosittelen sinulle kahden kollegani kirjottamaa kirjaa toimittajariskien hallinnasta. Pyydä oma kappaleesi Kauhun tasapaino -opuksesta tästä.

Tilaa viimeisimmät uutiset datasta, analytiikasta ja asiakaskokemuksesta suoraan sähköpostiisi

Bisnoden tietosuojasta

Bisnodella käsittelemme tietojasi aina voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää tietojenkäsittelyyn liittyvistä periaatteistamme tietosuojaselosteestamme.