Etsi

Compliance

Optimoi liiketoimintasi tehokkaiden Compliance -prosessien avulla
Ota yhteyttä
check_fat_green.png

Kasvata liiketoimintaasi ja vältä compliance-riskit

check_fat_green.png

Tee nopeita ja turvallisia päätöksiä jatkuvasti päivittyvän tiedon avulla

check_fat_green.png

Tehosta compliance -prosessejasi maailmanlaajuisesti

Rahanpesua koskeva lainsäädäntö

Rahanpesua koskeva lainsäädäntö

Lainsäädäntö vaatii rahoituslaitoksia ja yrityksiä tarkastamaan, ovatko heidän asiakkaansa poliittisesti vaikutusvaltaisia henkilöitä (politically exposed persons, PEP) tai onko heidät merkitty pakoteluetteloon rahanpesuun tai terrorismiin liittyen. PEP-henkilön katsotaan toimintansa ja vaikutusvaltansa vuoksi olevan sellaisessa yhteiskunnallisessa asemassa, että vaarana on hyödyn tavoittelu lahjuksia ottamalla tai muiden rikosten kautta. Tämä koskee erityisesti niitä henkilöitä, jotka ovat olleet mukana tärkeässä yhteiskunnallisessa toiminnassa, esimerkiksi kabinetin jäseninä tai hallituksen päämiehinä. Tämä koskee myös henkilöitä, jotka ovat johtavissa asemissa kansainvälisissä järjestöissä.

Ei ole kiellettyä harjoittaa liiketoimintaa PEP-henkilöiden tai heidän sukulaisten ja läheisten yhteistyökumppaneiden (relatives or close associates, RCA) kanssa. Laki vaatii kuitenkin, että yritysten tulee olla tietoisia siitä, ovatko heidän asiakkaansa poliittisesti vaikutusvaltaisia henkilöitä. Pakoteluettelot puolestaan sisältävät EU:n ja YK:n listauksia niiden ihmisten nimistä, joille on määrätty seuraamuksia johtuen osallistumisesta terroristiseen toimintaan tai johtuen siitä, että heillä on yhteyksiä kyseiseen toimintaan. Näiden henkilöiden kanssa ei ole lupa harjoittaa liiketoimintaa.

Bisnoden ratkaisut takaavat sen, että sinulla on käytettävissäsi asianmukaista tietoa päätöksentekosi tueksi. Näiden ratkaisujen ansiosta kuhunkin tilanteeseen soveltuvien säännösten noudattaminen sujuu sinulta joustavasti. Valitsemalla oikeat asiakkaat ja tiedostamalla mahdolliset liiketoimintasuhteisiin liittyvät vastuukysymykset saat luotua toiminnallesi olosuhteet, jotka takaavat riittävän ja asianmukaisen huolellisuuden.

Tehosta compliance -prosessejasi

Tehosta compliance -prosessejasi

Integroidun järjestelmän ansiosta compliance -prosessin seuranta ja valvonta toimivat tehokkaammin

  • Saat lisää tietoa asiakkaistasi, kun onnistut saamaan merkittäviä osumia seuloessasi pakoteluetteloita ja etsiessäsi PEP-henkilöitä
  • Tee asianmukaisia ja tietoon perustuvia päätöksiä integroidun reaaliaikaisen seulonnan avulla
  • Varmista, että voit vastata päätöksistä sekä osumista ja jäljittää niitä arkistointikäytäntömme ansiosta  
Yksinkertaista prosessejasi maailmanlaajuisesti

Yksinkertaista prosessejasi maailmanlaajuisesti

Turvaa riskienhallinta yhteistyökumppanimme Dun & Bradstreetin ansiosta

  • Luo tehokkaita toimintatapoja seuloaksesi PEP-henkilöitä ja pakoteluetteloissa olevia maailmanlaajuisesti
  • Tee turvallisia luottopäätöksiä maailman laajimman, 265 000 000 yritystä sisältävän tietokannan kautta
  • Tiedä kenen kanssa harjoitat liiketoimintaa riippumatta siitä, missä asiakkaasi ja tavarantoimittajasi sijaitsevat maantieteellisesti

Yhteistyömme Dun & Bradstreetin kanssa tarkoittaa sitä, että voimme tarjota sinulle ratkaisuja kansainvälisten compliance -prosessien yksinkertaistamiseen. Tarjoamme myös näkymän niiden yritysten konsernirakenteisiin, joiden kanssa harjoitat liiketoimintaa. Näin päätöksenteon tueksi saamasi tiedot ovat vieläkin kattavammat, ja saat selkeää tietoa siitä, kenen kanssa teet liiketoimintaa. Tällä tavoin voit varmistua siitä, että yhteistyökumppanisi ympärillä olevassa verkostossa ei tapahdu epäsäännöllisyyksiä. Näin taataan parempi turvallisuus ja kontrolli tämänhetkisten säännösten suhteen.

 

Lue lisää D&B Onboardista

Bisnoden ratkaisujen ansiosta voit yhdistää PEP-henkilöiden seulonnan ja pakoteluetteloiden osumien haun omaan asiakasrekisteriisi. Asiakkaasi tunnistetaan näihin muuttujiin perustuen esimerkiksi on-boarding -vaiheen yhteydessä samaan aikaan, kun hänen luottokelpoisuutensa tarkastetaan. Tällä tavoin seulonnasta tulee luonnollinen osa uusien asiakkaiden rekisteröintiä. Lisäksi seulontaa voidaan käyttää myös jo olemassa olevien asiakassalkkujen päivittäiseen tarkastamiseen. Voit reaaliaikaisiin päivityksiin perustuvan seulonnan ansiosta varmistaa sen, että asiakastietosi ovat aina asianmukaisia ja ajan tasalla.

Bisnoden rahanpesun vastaisia palveluita (AML, Anti-Money Laundering) on saatavilla sekä erikseen että yhdistettynä liiketoimintatiedon ja luotonvalvonnan ratkaisuihin.

Optimoi Compliance -prosessisi

Ole meihin yhteydessä

Tavoitat meidät arkisin klo 8.00-16.00

09 2727 02333

Solution contact block

Haluatko, että olemme sinuun yhteydessä?

Bisnoden tietosuojasta

Bisnodella käsittelemme tietojasi aina voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää tietojenkäsittelyyn liittyvistä periaatteistamme tietosuojaselosteestamme.