Maksuhäiriöt ja omat luottotiedot

Ovatko omat luottotietosi kunnossa? Entä milloin maksuhäiriömerkintä poistuu?

Välillä eteen tulee tilanteita, jolloin omien luottotietojen tarkastaminen on tarpeen. Tälläinen tilanne voi esimerkiksi olla se, kun haluat varmistaa onko vanha maksuhäiriömerkintä poistunut. Tänne olemme keränneet tarkempaa tietoa omien luottotietojen tarkastamisesta sekä maksuhäiriömerkintöjen poistumisesta.
Ovatko omat luottotietosi kunnossa?

Ovatko omat luottotietosi kunnossa?

Omat luottotiedot kannattaa pitää kunnossa monesta eri syystä. Luottotiedot tarkistetaan esimerkiksi silloin, kun hankit puhelinliittymän, ostat vakuutuksen, haluat vuokrata asunnon tai ottaa lainaa. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin esimerkiksi siitä, miten voit tarkistaa omien luottotietojesi tilanteen.

Lue lisää

Maksuhäiriömerkinnän tarkastaminen - miten ja miksi?

Maksuhäiriömerkinnän tarkastaminen - miten ja miksi?

Maksuhäiriömerkinnän tarkastaminen voi tulla tarpeeseen useammassakin eri tilanteessa. Bisnoden palveluista maksuhäiriömerkintä on helppo tarkastaa olipa kyse omasta itsestäsi, asuntosi vuokralaisesta tai yrityksestä. 

Lue lisää

Milloin maksuhäiriömerkintä poistuu?

Milloin maksuhäiriömerkintä poistuu?

Maksuhäiriömerkintä säilyy rekistereissä kahdesta neljään vuotta. Maksuhäiriömerkinnän kesto on kaksi vuotta, kun kyseessä on vain yksi merkintä ja velka on maksettu kahden vuoden sisällä. Maksuhäiriömerkinnän poistuminen riippuu siis siitä, paljonko merkintöjä on ja missä aikataulussa summat on maksettu. 

Tarkasta omien luottotietojesi tila

OmaDatasta saat nopeasti ja helposti raportin omista luottotiedoista
Siirrry OmaData -palveluun