Etsi

Oma luottokielto

Yksityishenkilöt

Väärinkäyttääkö joku henkilötietojasi?

Omaehtoinen luottokielto eli Oma luottokielto -merkintä (OLK) vähentää tätä riskiä. Henkilöluottotietorekisteriä käyttävät luotonantajat näkevät OLK-merkinnän luottotiedoissasi ja se on heille impulssi varmistaa luotonhakijan henkilöllisyys. OLK-merkinnän rekisteröinti voi olla paikallaan myös silloin kun haluat vapaaehtoisesti välttää ylivelkaantumista. OLK-merkintä poistetaan luottotietorekisteristä kahden vuoden jälkeen tai omasta pyynnöstäsi.

MyBisnode -palvelussa hallinnoit itseäsi koskevaa Omaehtoinen luottokielto -merkintää. Voit asettaa ja poistaa sen helposti verkkopalvelussamme. Turvallinen TUPAS -tunnistautuminen takaa sen, että omaehtoisen luottokiellon voi asettaa ainoastaan itselleen. Asettamisen jälkeen voit ladata Omaehtoinen luottokielto -raportin, joka toimii tarvittaessa todistuksena merkinnän asettamisesta. Omaehtoinen luottokielto -merkintä on voimassa kaksi vuotta. Maksaminen tapahtuu verkkopankissa pankkitunnusten avulla.

 

Omaehtoinen luottokielto veloituksetta omien tietojen valvonnan kanssa

Omaehtoisen luottokiellon saat nyt yhdessä omien tietojen valvontapalvelun kanssa. Valvonta palvelu lähettää sinulle hälytyksen, kun luottotiedoissasi tapahtuu muutos tai joku on kysellyt luottotietojasi. Näin voit reagoida ajoissa, kun tiedoissasi tapahtuu identiteettivarkauteen viittavia muutoksia. Tarjoamme omaehtoisen luottokiellon veloituksetta vuodeksi käyttöön kaikille, jotka aktivoivat valvontapalvelun 30.11.2020 mennessä. Valvontapalvelun vuosihinta on 13,95 30.11.2020 asti (norm. 30 €/vuosi). 

Aloita aktivoimalla omien tietojen valvonta

 

Haluatko pelkän omaehtoisen luottokiellon?

Voit halutessasi myös aktivoida erikseen omaehtoisen luottokiellon kahdeksi vuodeksi hintaan 13,95 €/kerta (sis. alv 24 %)

Aseta omaehtoinen luottokielto