Oma luottokielto

Yksityishenkilöt

Väärinkäyttääkö joku henkilötietojasi?

Omaehtoinen luottokielto -merkintä (OLK) vähentää tätä riskiä. Soliditet-henkilöluottotietorekisteriä käyttävät luotonantajat näkevät OLK-merkinnän luottotiedoissasi ja se on heille impulssi varmistaa luotonhakijan henkilöllisyys. OLK-merkinnän rekisteröinti voi olla paikallaan myös silloin kun haluat vapaaehtoisesti välttää ylivelkaantumista. OLK-merkintä poistetaan luottotietorekisteristä kahden vuoden jälkeen tai omasta pyynnöstäsi.

OLK-merkinnän rekisteröinti

OLK-merkinnän rekisteröintiä varten tarvitsemme sinulta kirjallisen vapaamuotoisen rekisteröintipyynnön. Siinä tulee ilmetä täydellinen nimesi, henkilötunnuksesi ja yhteystietosi. Lisäksi pyynnössäsi tulee olla lyhyt peruste rekisteröinnille. Rekisteröintipyynnön liitteenä tulee aina olla kopio ajokortistasi tai muusta virallisesta henkilöllisyystodistuksesta. OLK-merkinnän rekisteröinti on sinulle maksutonta.

Rekisteröintipyynnön voit postittaa tai faxata osoitteeseen:

Bisnode Finland Oy
Soliditet-henkilöluottotietorekisteri
Kumpulantie 3
00520 HELSINKI

Fax: 09-502 2940

OLK-merkinnän poistaminen

OLK-merkinnän poistamiseksi tarvitsemme sinulta vastaavasti kirjallisen vapaamuotoisen poistamispyynnön sekä kopion henkilöllisyystodistuksestasi. Myös OLK-merkinnän poistaminen on sinulle maksutonta. Myös poistamispyyntö postitetaan edellä mainittuun osoitteeseen.