Etsi

Suojaa itseäsi identiteettivarkauden varalta

Tutustu valvontapalveluun

Valvontapalvelu auttaa reagoimaan nopeasti identiteettivarkauden sattuessa

Yksityishenkilöihin ja yrityksiin kohdistuvat huijaukset ovat yleistyneet Suomessa. Esimerkiksi vuoden 2019 tammi-syyskuussa identiteettivarkauksia ilmoitettiin jopa 8,0 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana. Identiteettivarkaudet aiheuttavat lähes poikkeuksetta taloudellisia vahinkoja ja paljon ylimääräistä haittaa.

Identiteettivarkauden mahdollistaa muun muassa se, että ihmiset eivät ole tietoisia omien tietojen luovutuksista tai muutoksista julkisissa- ja viranomaisrekistereissä. Identiteettivarkauksien täydellinen estäminen on mahdotonta, mutta suojautuminen ja ennaltaehkäiseminen on mahdollista.

MyBisnode henkilö- ja yritysvalvontapalvelut lähettävät sinulle hälytyksen, kun luottotiedoissasi, vastuuhenkilöasemassasi tai yrityksesi tiedoissa tapahtuu muutoksia. Näin saat nopeasti tiedon identiteettivarkauteen viittaavista muutoksista tiedoissasi ja pystyt reagoimaan nopeasti. Voit myös omien luottotietojesi osalta asettaa omaehtoisen luottokiellon, jolla ehkäiset tietojesi väärinkäyttöä hankaloittamalla esimerkiksi lainan hakemista ja ostosten tekemistä luotolla tai laskulla.

Happy Couple in kayak paddling at sea

Omien tietojen valvonta

MyBisnode -valvontapalvelu hälyttää, kun luottotiedoissasi tapahtuu muutoksia tai joku tekee luottotietokyselyn. Ilmoitusten avulla saat nopeasti tiedon identiteettivarkauteen viittaavista muutoksista ja voit reagoida niihin nopeasti. Aktivoi valvontapalvelu hintaan 30 €/vuosi.

Tutustu ja osta

Couple exploring the city with map and camera

Omaehtoinen luottokielto

Omaehtoinen luottokielto auttaa sinua suojautumaan henkilötietojesi väärinkäytöltä ja identiteetivarkauksilta hankaloittamalla lainan hakemista ja ostosten tekemistä luotolla tai laskulla. Omaehtoinen luottokielto on voimassa 2 vuoden ajan hintaan 15,95 €/kerta.

Tutustu ja osta

Male hand holding compass with mountains and nature in background

Yritystietojen valvonta

Suojautuaksesi identiteettivarkauksien vahingoilta, on sinun tiedettävä, kun yrityksesi tiedot muuttuvat. MyBisnode valvontapalvelu hälyttää, kun yrityksen osoite muuttuu ja kun vastuuhenkilöissä tai nimenkirjoitusoikeudellisissa tapahtuu muutoksia. Yritysvalvonta 1-2 yritykselle hintaan 199 €/vuosi.

Tutustu ja osta

Identiteettivarkaus - Mitä tehdä?

Identiteettivarkaus - Mitä tehdä?

Identiteettivarkauden sattuessa nopea reagointi on äärimmäisen tärkeää. Identiteettivarkaus nimittäin huomataan usein vasta silloin, kun uhrin nimissä on jo ehditty esimerkiksi tilaamaan tavaraa. 

Lue lisää

Yrityksiin kohdistuvat identiteettivarkaudet

Yrityksiin kohdistuvat identiteettivarkaudet

Identiteetivarkaudet eivät ole ainoastaan yksityishenkilöiden harmi. Yhä useampi yritys tai sen vastuuhenkilöt joutuvat identiteettivarkauden uhriksi. Yrityksen identiteetin varastaminen voi pahimmillaan olla haitaksi koko liiketoiminnalle.

Lue lisää

Tunnetko jo nämä yrityksiin kohdistuvat huijaukset?

Tunnetko jo nämä yrityksiin kohdistuvat huijaukset?

Yrityksiin kohdistuvien identiteettivarkauksien määrä on kasvanut viime vuosina. Niihin varautumista hankaloittaa se, että huijauksia voidaan yrittää monilla eri tavoilla. Tähän artikkeliin olemme koonneet muutamia yleisimmistä huijauksista sekä vinkkejä identiteettivarkauksien riskien ja vahinkojen minimoimiseksi yritysmaailmassa. Lue lisää