Bisnoden koronaindeksi
Tämä painos kuvaa Suomen markkinaa. Tilastot päivitetään joka tiistai.

Bisnoden koronaindeksi muodostaa ajantasaisen kuvan siitä, miten koronakriisi sekä sen aiheuttama epävarma globaali taloustilanne vaikuttavat suomalaisten yritysten toimintaan. Koronaindeksi antaa kriittistä tietoa myös Suomen talouden elpymisestä epidemian ja kriisin jälkeen. Päivittäiset uutispäivitykset kertovat väestön tämänhetkisestä terveydentilasta. Koronaindeksi on vuorostaan läpileikkaus viimeisimmistä yrityskentän trendeistä, jotka tulevat vaikuttamaan kaupankäynnin ja yhteiskunnan tulevaisuuteen. Indeksi perustuu Bisnoden kattavaan dataan, jonka avulla on mahdollista tunnistaa, ennustaa ja analysoida trendejä riittävän ajoissa.
Koronaindeksi kokoaa yhteen erilaisia tilastoja suomalaisten osakeyhtiöiden taloudellisesta tilanteesta.

Näin tulkitset indeksin tilastoja

Koronaindeksi kokoaa yhteen erilaisia tilastoja suomalaisten osakeyhtiöiden taloudellisesta tilanteesta. Indeksi näyttää vertailun edelliseen viikkoon sekä edelliseen vuoteen nähden. Koronaindeksi kertoo myös työntekijöiden määrän konkurssiin menneissä ja konkurssiin haetuissa yrityksissä.

Maksutapaindeksi kuvaa yritysten keskimääräistä maksuviivettä. Eräpäivänä maksavaa yritystä kuvaava maksutapaindeksi on 80. Yrityksen keskimääräinen maksuviive saadaan vähentämällä luvusta 80 yrityksen maksutapaindeksi. Esimerkiksi 80 - 78 = keskimääräinen maksuviive on 2 päivää.

Yritykselle syntyy maksuhäiriö, mikäli se ei maksa laskujaan maksumuistutuksista huolimatta. Koronaindeksi kuvaa sitä, kuinka suurella osalla suomalaisista osakeyhtiöistä on maksuhäiriömerkintä.

Lehdistö

Indeksiin liittyvissä lehdistötiedusteluissa yhteyshenkilönä toimii Ilkka Tynkkynen, Head of Data & Analytics, +358 09 2727 02 333, ilkka.tynkkynen@bisnode.com

Optimoi luottoriskit

Kotimaisten ja kansainvälisten yritysten luottotietoraportit helposti suoraan verkosta
Osta verkosta

 

Bisnode Studio


Luottoriskien arvioimiseen erikoistuneet asiantuntijamme puhuvat siitä, miten data & analytiikka auttavat viemään liiketoimintaa ja yhteiskuntaa eteenpäin.

Keneen voit luottaa?

Miten yritysten tulisi toimia tilanteessa, joka poikkeaa normaalista? Mitä on huomioitava ja miten voit arvioida kauppakumppanisi luottoriskiä kriisin keskellä? Kuuntele asiantuntijoidemme vinkit luottokelpoisuuden arvioimiseen.

Haluatko kuulla lisää?

Täytä tietosi ja olemme sinuun yhteydessä pian: 

Lue tietosuojaselosteemme