Bisnodelta uusia keinoja identiteettivarkauksien varalle

29 loka 2020

Bisnode haluaa auttaa kaikkia suomalaisia suojautumaan identiteettivarkauksilta sekä minimoimaan niiden vaikutuksia.

Jatkossa Bisnoden omien tietojen valvontapalvelu sisältää omaehtoisen luottokiellon ilman lisäveloitusta.

Kuluttajat, jotka ovat hankkineet tai hankkivat Bisnoden tietokantaan omaehtoisen luottokiellon 15.10.-30.11.2020 välisenä aikana voivat ottaa käyttöön valvontapalvelun veloituksetta vuodeksi Bisnoden verkkosivujen kautta. Valvontapalvelu tulee aktivoida 30.11.2020 mennessä.

Omien tietojen valvontapalvelu auttaa reagoimaan nopeasti, jos luottotiedoissa tapahtuu muutos tai joku tekee luottotietokyselyn. Valvontapalvelu lähettää ilmoituksen identiteettivarkauteen viittaavista muutoksista. Tällöin on mahdollista arvioida, ovatko muutokset tai kyselyt aiheellisia. Omien tietojen valvonta on suositeltavaa kaikille digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Omaehtoinen luottokielto auttaa silloin, kun on syytä epäillä, että joku käyttää henkilötietoja väärin tai tarvitaan nopea suoja mahdollisten tulevien väärinkäytösten varalle.

Omaehtoinen luottokielto estää luoton myönnön ilman erillistä suostumusta. Luottoa hakiessa on esitettävä luottokieltotodistus ja henkilöllisyys on todennettava esimerkiksi passilla tai ajokortilla. Tällöin identiteettivaras ei voi saada luottoa pelkkien henkilötietojen avulla.

Bisnode julkaisee pian uusia ratkaisuja omien tietojen valvontapalveluun, jotka auttavat entistä paremmin suojautumaan identiteettivarkauksilta ja hallinnoimaan omia tietoja. Nämä ominaisuudet tulevat myös käyttöön kaikille valvontapalvelun hankkineille asiakkaille veloituksetta. Kuluttajalla on mahdollisuus tutustua omaehtoisen luottokiellon käyttöön verkkosivujen kautta.

Bisnodesta

Bisnode on johtava ja edistyksellinen data- ja analytiikka-alan yritys, joka rakentaa valoisaa tulevaisuutta smart datan avulla. Yrityksessä työskentelee yli 2 100 intohimoista ja uteliasta työntekijää, jotka tekevät yhteistyötä yhteensä 19 Euroopan maassa. Bisnode auttaa yrityksiä ennustamaan asiakkaiden käyttäytymistä, hallitsemaan liiketoimintaan liittyvää riskiä ja löytämään vastauksia erilaisiin liiketoiminnallisiin kysymyksiin analytiikan ja scoring-mallien kautta.