SUOMEN YRITYSLAINA KÄYTTÄÄ BISNODEN DATAA YRITYSRAHOITUKSEN TUKENA

Bisnoden ajantasaisen yritysdatan avulla Qred Yrityslainapalvelulla on aina käytettävissä reaaliaikaista tietoa lainaa hakevan yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Luottopäätökset ovat tasalaatuisia ja mitoitettu lainaa hakevien yritysten tarpeisiin. Suomen Yrityslaina Oy:n Laura Saksela kertoo alla, miten Qred Yrityslainapalvelu toimii ja miten Bisnoden datan avulla saadaan tärkeää tietoa lainaa hakevan yrityksen tilasta.

Kun yrittäjä tarvitse lainaa, yleinen käytäntö on edelleen asioida pankissa. Pankissa yrittäjältä edellytetään näyttöä hyvin hoidetusta lainahistoriasta, mutta jotta lainahistoriaa voisi olla, pitää yrittäjältä löytyä aikaisempaa takaisinmaksudataa aiemmin otetuista lainoista. Hankalaa, jos aiempaa lainahistoriaa ei ole eikä yrittäjä pysty tai halua vakuuksilla tilannetta paikata. Jos yrittäjällä sattuukin olemaan mahdollisuuksia pankkilainaan, hän ei ehkä yksinkertaisesti voi odottaa niin kauan, että se vihdoin on yrityksen tilillä ja käytettävissä. Tuttu tilanne tämäkin monelle yrittäjälle. Koneet seisovat tai asiakkaat odottavat.  Ei ole siis yllättävää, että perinteisen pankkirahoituksen rinnalle on syntynyt kysyntää muun tyyppiselle yritysrahoitukselle.

Itse havahduimme tilanteeseen omakohtaisesti, kun aiemman yritystoimintamme puitteissa kävimme lainakeskusteluita eri pankkien kanssa ja havaitsimme, miten aikaa vievää ja hankalaa lainan hakeminen pankista pienyrittäjälle on. Kolmisen vuotta sitten päätimme tehdä asialle jotain, jolloin perustimme Qred Yrityslainapalvelun. Lainapalveluumme ottaa yhteyttä päivittäin yrittäjiä, jotka ovat juuri siinä samassa tilanteessa kuin itse olimme aiemmin. On ilo voida tarjota heille nyt ratkaisu ongelmaan.

Bisnode antaa meille reaaliaikaisen kuvan yrityksen nykytilasta niin tunnuslukujen kuin maksukäyttäytymisenkin osalta.

Laura Saksela Suomen Yrityslaina Oy

Meiltä kysytään usein, mitä yrityksen tietoja käytämme luottopäätöksiemme tukena. Lyhyt vastaus on: kaikkea saatavilla olevaa. Yrittäjän taustaan tutustuminen alkaa puhelinkeskustelulla, jolloin selvitämme hänen liiketoimintansa perusperiaatteet. Sen jälkeen tietoa kerätään eri sähköisistä lähteistä, joista yksi tärkeimmistä on Bisnoden yritystietokanta. Yrittäjän liiketoiminnan ja hänen taloudellisen tilanteensa ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää, kun olemme vakuudettoman yritysrahoituksen alueella. Bisnode antaa meille reaaliaikaisen kuvan yrityksen nykytilasta niin tunnuslukujen kuin maksukäyttäytymisenkin osalta (kuinka tunnollisesti yritys keskimäärin laskunsa maksaa). Tämän lisäksi hyödynnämme sosiaalista mediaa ja yrityksen kanssa asioineiden henkilöiden jättämiä arvioita. Otamme selvää, millainen on yrityksen kohderyhmä, ketkä ovat toimeksiantajia, onko sidosryhmiä jne. Yrityksestä riippuen tätä dataa voi olla hyvinkin paljon saatavilla, jolloin ainoa mahdollisuus on kerätä ja prosessoida se koneellisesti.

Tarkka ja virheetön näkemys yrityksen taloustilanteesta yhdistettynä muihin sen liiketoimintaan liittyvien seikkojen arviointiin ohjaa luotonannon oikealle tasolle.  Kaiken tämän takana on luonnollisesti tarve määritellä rahoitus niin, että yritys selviää ongelmitta tulevan lainansa takaisinmaksusta.  Täten datan käyttö siis omalta osaltaan edesauttaa pienyrittäjien rahoituksen saantimahdollisuuksia optimoiden sen hyvin yrityskohtaiseksi ja ennen kaikkea nopeuttaa lainaprosessin vastaamaan tämän päivän kaupankäynnin haasteita. Kaiken tämän kruunaa yrittäjän mahdollisuus hyväksyä hänelle myönnetty laina sähköisesti nopeasti omilla pankkitunnuksillaan.

Suomen Yrityslaina Oy on osa pohjoismaista rahoitusalan konsernia Qred AB, joka on myöntänyt yrityslainoja Ruotsissa vuodesta 2014 saakka. Qred AB on ollut rekisteröitynä Ruotsin Finanssivalvontaan vuodesta 2014 saakka. Yrityksellä on toimipisteet niin Tukholmassa kuin Helsingissäkin. Lue lisää Qred Yrityslainapalvelusta