Jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä on erittäin tärkeää tuntea niiden yritysten taustat, joiden kanssa käyt kauppaa. Nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden taloudellinen tilanne voi muuttua nopeastikin ja maksamatta jääneiden laskujen aiheuttamat luottotappiot voivat pahimmillaan aiheuttaa yrittäjälle satojen tuhansien eurojen tappiot. Luottoluokituksen ja yrityksen taloudellisen tilanteen tarkastaminen sopimuksenteon yhteydessä tuo varmuutta liiketoimintaan.

Kiinteistöalan ammattilaisia palveleva Malkit on käyttänyt Bisnoden luottotieto- ja valvontapalveluita luottotappioiden minimoiseen sekä myyntiprosessin sujuvoittamiseen. Aiemmin uuden asiakkaan perustaminen tai suurempien tarjousten tekeminen vaati tilinpäätöstietojen ja maksuhäiriöiden arviointia, joka helposti oli aikamoinen rumba.

”Bisnoden luottotietoraportilta näemme suoraan yrityksen luottoluokituksen ja voin antaa tarkat ohjeet siihen, minkälaiset yritykset perustetaan ja kenet voidaan ottaa laskutusasiakkaaksi. Näemme samalta raportilta yhdellä silmäyksellä kaikki tarvittavat tiedot,” kertoo yrittäjä Ilkka Muhonen.

”Vuositasolla luottotappiomme ovat varsin minimaaliset suhteessa liikevaihtoon. Olemme tähän erittäin tyytyväisiä ja tavoitteenamme on pitää yllä samaa tasoa myös tulevaisuudessa.”

Ilkka Muhonen, Malkit Oy

Malkit Oy

Malkit Oy
  • 30-vuotias helsinkiläinen perheyritys
  • työllistää 27 henkilöä
  • asiakkaina kiinteistöalan ammattilaisia
  • pääkaupunkiseudulla neljä noutomyymälää sekä verkkokauppa
  • myös huolto- ja asennustöitä sekä neuvontaa kiinteistön ylläpitoon liittyvissä asioissa

Raportilta näkyvät konsernirakenteet kertovat minkälainen yritys on kokonaisuudessaan ja kuuluuko se mahdollisesti suurempaan kansainväliseen konserniin. Tämä tieto tuo lisää tarkkuutta ja varmuutta kaupankäyntiin.

Helppokäyttöiset ja monipuoliset raportit ovat auttaneet Malkitia laatimaan selkeät toimintaperiaatteet ja prosessit uusien asiakkaiden perustamiseen. Tämän prosessin ansiosta aikaa säästyy ja myynti voi toimia tehokkaammin tarjousvaiheessa. Lisäksi systemaattinen luottotietojen tarkistus on auttanut pitämään luottotappiot minimissään.

”Vuositasolla luottotappiomme ovat varsin minimaaliset suhteessa liikevaihtoon. Olemme tähän erittäin tyytyväisiä ja tavoitteenamme on pitää yllä samaa tasoa myös tulevaisuudessa,” täsmentää Muhonen.

Luottotietoraporttien lisäksi Malkitilla on käytössään valvontapalvelu, joka lähettää automaattisesti hälytyksiä silloin, kun esimerkiksi valvonnassa olevien yritysten luottotiedoissa tapahtuu muutoksia. Automaattisten hälytysten kautta Malkitilla on pystytty jo aikaisessa vaiheessa kiinnittämään huomiota muuttuviin tilanteisiin ja välttämään esimerkiksi konkursseihin liittyvät luottotappiot.    

”Jos hälytyksiä ei tulisi, miten muuten näitä asioita seuraisimme? Meillä on järjestelmässämme useita tuhansia asiakkaita ja seuranta ilman hälytyksiä kävisi erittäin työlääksi,” Muhonen pohtii.

Malkitista

Malkit Oy on helsinkiläinen perheyritys, joka palvelee kiinteistöalan ammattilaisia. Malkit on jo 30 vuosikymmenen ajan auttanut muun muassa kiinteistönomistajia, rakennusyrityksiä, kaupunkeja sekä kuntia mukavien ja turvallisten asuinolosuhteiden luomisessa. Malkitin valikoimasta löytyy laajasti tuotteita niin kiinteistön ylläpitoon, korjausrakentamiseen kuin leikkipaikoillekin. Lisäksi Malkit tarjoaa huolto- ja asennuspalveluita sekä neuvontaa erilaisissa kiinteistönhuoltoon liittyvissä asioissa.

Tutustu luottotietoraportteihin tästä

Tilaa viimeisimmät uutiset datasta, analytiikasta ja asiakaskokemuksesta suoraan sähköpostiisi

Bisnoden tietosuojasta

Bisnodella käsittelemme tietojasi aina voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää tietojenkäsittelyyn liittyvistä periaatteistamme tietosuojaselosteestamme.

Optimoi riskiä ja tuottoa

Optimoi riskiä ja tuottoa

Varmuutta kattavilla luottotiedoilla ja riskien optimoinnilla

  • Optimoi riskejä ja kehitä liiketoimintaasi
  • Paranna kannattavuutta kattavilla luottotiedoilla
  • Virtaviivaista luotonhallintaprosessisi
Lue lisää