Rakennusala elää jatkuvasti. Uusia toimijoita tulee alalle ja monesti rakennusalalla toimivien yritysten elinikä voi jäädä hyvinkin lyhyeksi. Toisaalta myös vanhojen toimijoiden taloudellisessa tilanteessa saattaa tapahtua nopeitakin muutoksia, kertoo Spitec Oy:n hallintojohtaja Marika Männistö.

Käytämme Bisnoden RiskGuardian valvonta- ja luottotietopalvelua muun muassa nykyisten asiakkaiden taloudellisen tilanteen valvontaan ja uusien asiakkaiden luottoluokitusten tarkistamiseen. Lisäksi hyödynnämme palvelua uusien potentiaalisten asiakkaiden kartoittamisessa, jolloin myyntitiimimme voi keskittää uusasiakashankintaansa taloudellisesti kannattaviin yrityksiin, jatkaa Männistö.

Päivittäiset valvontamuutokset auttavat reagoimaan nopeasti

Uskoisin, että suurin haaste on seurata olemassa olevien asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden taloudellisessa tilanteessa tapahtuvia muutoksia. Ilman automaattista valvontaa se olisi varmasti lähes mahdotonta, sanoo Männistö. Olemme asettaneet valvonnan niin, että se hälyttää meidän kannaltamme oleellisista asioista, kuten asiakkaidemme maksukyvyssä tapahtuvista muutoksista. Hälytykset, eli valvontamuutokset, saamme sähköpostiimme päivittäin, jolloin voimme reagoida hyvinkin nopeasti negatiivisiin muutoksiin ja optimoida mahdolliset luottotappiot, valottaa Männistö.

Luottotietoraporteista apua uuden asiakkaan taloudellisen tilan arviointiin

Valvonta on nopeuttanut luotonhallintaamme ja palvelusta ladattavat luottotietoraportit helpottavat sitä huomattavasti. Seuraamme erityisesti luottoluokituksessa tapahtuvia muutoksia ja Rating-historiaa, jotta tiedämme, miten asiakkaan tilanne on kehittynyt ajan saatossa. Samoin maksutapa kiinnostaa, koska se kertoo millainen maksaja yritys on. Maksetaanko laskut ajallaan vai meneekö maksu paljonkin eräpäivän yli.

Luottotietoraporteista saatava tieto on arvokasta muun muassa silloin, kun arvioimme, avataanko asiakkaalle luotollinen tili vai olisiko syytä kiristää maksuehtoja. Laajemman luottotietoraportin otamme silloin, kun saamme meidän näkökulmastamme hälyttäviä valvontamuutoksia. Se on iso apu tilanteen kartoittamisessa ja jatkon arvioinnissa. Lisäksi voimme käyttää luottotietoraporttia myös siinä kohdassa, kun punnitsemme perintätoimenpiteitä ja niiden aloittamista, kertoo hallintojohtaja Marika Männistö.

Laajemman luottotietoraportin otamme silloin, kun saamme meidän näkökulmastamme hälyttäviä valvontamuutoksia. Se on iso apu tilanteen kartoittamisessa ja jatkon arvioinnissa.

Marika Männistö, hallintojohtaja - Spitec Oy


Rakennusalalla näkee myös sitä, että ostetaan niin sanottuja nukkuvia yrityksiä, jotta saadaan ”puhdas rekisteri”. Tämän vuoksi tarkastamme aina myös vastuuhenkilöt ja vastuuhenkilöhistorian, koska niissä äskettäin tapahtuneet muutokset voivat olla peruste sille, ettei luotollista tiliä myönnetä, toteaa Männistö. Haemme luottotietoraportteja usein myös muun tiedon, kuten oman asiakasjärjestelmämme, asiakkaamme maksukäytöksen tai myynnin kehityksen tueksi. Toki seuraamme ja keräämme hiljaista tietoa mm. asiakaskentältä, sidosryhmiltä, rakennuslehdistä ja alaan liittyvistä artikkeleista.

Spitec Oy

  • Perustettu vuonna 2003
  • Suomalainen perheyritys
  • Liikevaihto 6,2 miljoonaa (2017)
  • Viisi noutomyymälää: Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa
  • www.spitec.fi

Meillä RiskGuardian -palvelua käyttää pääsääntöisesti hallinnon tiimi. Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen, mutta tarvittaessa olemme saaneet Bisnoden asiantuntijan apua, kun olemme selvittäneet, miten raporttia ja siinä olevia mittareita tulisi tulkita. Apu on ollut asiantuntevaa, selkeää ja sen saa nopeasti, kiittelee Männistö.

Spitec Oy on kiinnitystekniikan asiantuntija, maahantuoja ja markkinoija, joka palvelee rakennusalan ammattilaisia. Kiinnitystekniikan erikoistukkuliikkeen tuotevalikoiman kulmakivenä ovat puu- ja betonirakentamisen kiinnitystekniikka, betonirakentamisen valutarvikkeet, julkisivu- ja muurauskiinnikkeet, rakennuskemikaalit, poraus- ja sahaustekniikka, suojaustekniikka ja henkilösuojaimet.

Lomake

Täytä lomake ja lähetä se meille. Olemme sinuun pian yhteydessä!