Finance Link - riskienhallintaa ja myynninohjausta Bisnoden avulla

Compliance

Rahoitusalalla toimiva Finance Link nopeuttaa asiakkaidensa kassavirtaa ostamalla heidän myyntilaskujaan. Ideana on, että riippumatta myönnetystä maksuehdosta asiakas saa laskuttamansa summan  Finance Linkiltä välittömästi. Tämä auttaa Finance Linkin asiakkaita kiihdyttämään kasvua ja tuomaan joustoa kassanhallintaan.

Liiketoimintariski pienemmäksi

Finance Linkin liiketoimintariski on se, että ostaja ei maksakaan laskua ajallaan tai ei ole kykeneväinen maksamaan sitä lainkaan. Tätä riskiä hallitakseen Finance Link käyttää Bisnoden tarjoamaa luottotietoinformaatiota, kuten Rating-luottoluokituksia.

Hyvän luottoluokituksen omaaviin yrityksiin lähetettyjä laskuja ostetaan mielellään, mutta C-luokitellut ja toistuvia maksuhäiriömerkintöjä keräävät yritykset ovat riskitekijöitä. Asiakkaiden ostajakunnan rakenne otetaan huomioon myös hinnoittelussa.

"Meillä on valvontatietokannassamme yli 30 000 yrityksen tiedot. Ajamme joka aamu Bisnoden ajantasaiset luottoluokitustiedot ristiin omien tietojemme kanssa. Näin voimme olla varmoja, että meillä on päätöksenteossa koko ajan paikkansapitävää tietoa", sanoo Finance Linkin toimitusjohtaja Robert Malmström.

Riskien hallintaa luottotiedoilla

Hyödynnämme näitä tietoja myös asiakkaidemme myynnin tukemisessa vinkkaamalla havaitsemistamme hyvistä liiketoimintatilaisuuksista tai näköpiirissä olevista riskiasiakkuuksista

Robert Malmström Toimitusjohtaja Finance Link

Tieto ohjaa myös myyntiä

Finance Link käyttää Bisnoden tietoja paitsi oman myös asiakkaidensa myynnin ohjaamiseen. Myyjät tekevät aktiivisesti kyselyjä Bisnoden tietokantaan, jolloin arvokkaimpiin asiakasprofiileihin osuvat yritykset ja niiden yhteyshenkilöt nousevat esiin.

"Hyödynnämme näitä tietoja myös asiakkaidemme myynnin tukemisessa vinkkaamalla havaitsemistamme hyvistä liiketoimintatilaisuuksista tai näköpiirissä olevista riskiasiakkuuksista", sanoo Malmström 

Viennin rahoitus

Usealla Finance Linkin asiakkaalla on vientiä ja laskutusta Suomen ulkopuolella. Samat liiketoimintariskit aiheutuvat myös ulkomailla toimivista yrityksistä, joten ajantasaisten luotto- ja maksutapatietojen saaminen on elintärkeää.

"Bisnoden kautta saamme samat Rating- ja Paydex-tiedot halutessamme kaikkialta muualtakin maailmasta", sanoo Robert Malmström 

14 vuotta yhteiseloa

Bisnoden kokoama tieto on ollut kiinteä osa Finance Linkin päätöksentekoa jo yrityksen alkuajoista lähtien vuodesta 2000. Yhteistyö on muovannut Finance Linkiin vakiintuneita työtapoja ja prosesseja, jotka ovat arjen sujumisen kannalta tärkeitä.

"Toki Bisnoden kilpailijat ovat käyneet esittelemässä palvelujaan. Olemme kuitenkin todenneet, että tämä yhteistyö toimii teknisesti, tiedollisesti ja henkilösuhteiden osalta niin hyvin, että mitään tarvetta kumppanin vaihtamiselle ei ole. Vanha sanontahan kuuluu, että miksi vaihtaa jotain mikä ei ole rikki", tiivistää Malmström tyytyväisenä.

TUNNISTA JA TAVOITA UUSIA ASIAKKAITA

TUNNISTA JA TAVOITA UUSIA ASIAKKAITA

Bisnoden ratkaisut täsmäkohderyhmiin

  • Kasvata markkinoinnin tuloksellisuutta täsmäkohderyhmillä
  • Ymmärrä nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden tarpeita
  • Analysoi kampanjoiden tulokset ja täsmennä kohderyhmävalintaa analyysin perustella
Lue lisää