Bisnode selvitti: millaisia ovat Helsingin juhlaviikkojen kävijät

Helsingin juhlaviikot on omien sanojensa mukaan Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Tänä vuonna Bisnode oli yksi festivaalin sponsoreista ja yhteistyötä jatkettiin tekemällä Helsingin juhlaviikoille kattava analyysi siitä, millaisia heidän asiakkaansa, eli kävijänsä ovat.

Analyysissä hyödynnettiin Helsingin juhlaviikkojen tietoja lippujen nettiostajista, jotka kytkettiin edelleen Bisnoden toimesta Väestörekisterikeskuksen tietokantaan tilastollista analyysiä varten. Taustatietojen avulla selvitettiin, millaisia kävijät ovat ja mistä he tulevat.

Tapahtuma houkutteli koulutettuja, kantakaupungissa asuvia naisia.

Analyysi Helsingin juhlaviikkojen kävijöistä paljastaa yllättävän selkeän kävijäprofiilin. Juhlaviikkojen ohjelmiin osallistui keskimäärin eniten korkeakoulutettuja, kantakaupungissa asuvia naisia. Kulttuuritapahtumassa naisvaltaisuus ja korkea koulutusaste eivät sinänsä ole yllätyksiä, mutta asuinpaikan merkitys yllätti sekä analyysin tekijät että tilaajat.

asiakasanalyysi-helsingin-juhlaviikot-1Valtaosa kävijöistä tuli kantakaupungin alueelta. Mitä kauemmas keskustasta menee, sitä harvempi osallistui Juhlaviikkojen tapahtumiin. Mainittakoon yksityiskohtana, että vantaalaiset olivat erityisen hankala kohderyhmä, sillä Porvoostakin oli helpompi houkutella kävijöitä tapahtumiin kuin Vantaalta.

“Helsingin juhlaviikkojen asiakasanalyysi antoi asiakkaista harvinaisen selkeän kuvan. Yleensä profiili ei ole näin yksiselitteinen” summaa analyysin laatinut kehitysjohtaja Matti Rahikka Bisnodelta.

asiakasanalyysi-helsingin-juhlaviikot2